In het Noorse Hell nabij Trondheim werd vandaag het WK en EK Rallycross op gang geschoten. Terwijl de WK-rijders evenals de rijders uit de klasse RX2 een eerste training afwerkten, stond voor de Europese klassen Touringcars en Super1600 reeds een eerste reeks van in totaal vier heats op het programma.

Onze landgenoot Steve Volders is met zijn Ford Fiesta sterk begonnen aan zijn weekend in het Noorse Hell. Volders wist meteen de snelste tijd op de tabellen te zetten in de klasse Touringcars. Daarmee doet hij beter dan de Noor Daniel Holten (Ford Fiesta) en de Zweed Daniel Lundh (Volvo C30). Fredrik Salsten, winnaar in Mettet, klokte slechts een 10de tijd. Verderop vinden we met Filip Baelus op een 15de stek nog een Belg terug.

In Super1600 leidt de Rus Aydar Nuriev met een Skoda Fabia van Volland Racing, de Tsjech Josef Susta werd tweede.

We geven u verder nog mee dat onze landgenoot Guillaume De Ridder bij de trainingen voor de klasse RX2 de derde snelste ronde liet optekenen waarbij hij slechts een fractie trager was dan zijn teamgenoot bij OMSE, Oliver Eriksson. De Zweed Johan Kristoffersson was de snelste bij de WK-rijders en bleef met zijn VW Polo net voor Andreas Bakkerud (Audi) en Timmy Hansen (Peugeot).

Zaterdag om 9u begint de actie opnieuw met een warm-up voor Touringcars en Super1600.

(foto: Volders tijdens het EK in Mettet/ J Dingenen)