Drie races werden er gehouden voor het European F3 kampioenschap op de Hungaroring, waar de serie te gast was in het voorprogramma van de DTM meeting. Een overzicht van de gebeurtenissen:

Race 1 :
Daniel Ticktum (Motopark) haalde op zaterdag zijn eerste zege in het FIA Formula 3 European Championship. De rijder voor het Red Bull Junior driver team was sneller dan de Chinees Guanyu Zhou (PREMA Theodore Racing) en de Rus Robert Shvartzman (PREMA Theodore Racing). Ticktum ging naar een voorlopige koppositie in de kampioenschapsstand.

Race 2 :
Op zondag mocht dan de Brit Enaam Ahmed (Hitech Bullfrog GP) zijn allereerste overwinning vieren in de FIA Formula 3. Hij haalde het voor rookie Marcus Armstrong (PREMA Theodore Racing) en Alex Palou (Hitech Bullfrog GP). Daniel Ticktum (Motopark) moest opgeven met remproblemen. Deze zege liet ook toe aan Ahmed om op zijn beurt de kop over te nemen in de tussenstand van het kampioenschap.

Race 3 :
De laatste race van het weekend in Budapest zag een nieuwe zege voor Enaam Ahmed (Hitech Bullfrog GP). Deze keer vergezelden Daniel Ticktum (Motopark) en Mick Schumacher (PREMA Theodore Racing) hem op het podium. Voor de Duitser was het zijn eerste podium van het seizoen. Enaam Ahmed vergroot zijn leiding in het kampioenschap.

(foto: fiaf3europe.com)