In Silverstone werden vandaag de eerste heats afgewerkt in het kader van de vierde wedstrijd van het WK Rallycross. Naast het WK kwamen ook de RX2-rijders en de rijders van ARX, de Amerikaanse rallycross, reeds aan bod. Terwijl de WK-gangers en de RX2-rijders twee reeksen afwerkten reden de piloten van ARX reeds drie heats.

In het WK is het de Noor Petter Solberg (Volkswagen Polo) die leidt na dag één en dat dankzij een eerste tijd in Q1 en een derde tijd in de volgende reeks. De Zweden Mattias Ekström (Audi) en Timmy Hansen (Peugeot) volgen op plek twee en drie. Ekström klokte tweemaal een tweede tijd en Hansen, “slechts” 7de in Q1, zette een kanontijd neer in Q2 om zo naar voren te schuiven in de voorlopige ranking.

In RX2 doet onze landgenoot Guillaume De Ridder het prima met een besttijd in de eerste reeks en een tweede tijd na zijn Zweedse teamgenoot Oliver Eriksson in de volgende heat. Het is Eriksson die voorlopig als eerste staat gerangschikt met gelijke punten als De Ridder. De Noor Ben-Philip Gundersen, winnaar in Mettet, vinden we slechts terug op een 15de plek.

In ARX is het de Amerikaan Tanner Foust die met zijn Beetle de leiding in handen heeft na drie reeksen. Zijn teamgenoot Scott  Speed is voorlopig tweede. Voor de Amerikanen is het na GRC een eerste kennismaking met rallycross in “Europees formaat” en de eerste reacties zijn alvast enthousiast. Voor Foust is het natuurlijk niet nieuw, maar voor bijvoorbeeld Scott Speed en Chris Atkinson (Subaro) is het een nieuw formaat.

Zondag om 9u15 Britse tijd is er eerst een warm-up en vanaf 10u worden de resterende heats afgewerkt waarna de finales volgen in de namiddag. We geven nog mee dat IMG besliste in navolging van de live-feed van ARX ook het WK via facebook live mee te geven.

(foto’s Johnny Loix)