Na de zes proeven die zaterdag op het programma stonden in de WK rally van Portugal is onze landgenoot Thierry Neuville erin geslaagd zijn voorsprong in het klassement te vergroten.

De Hyundai-rijder deed het uitstekend op zaterdag en lijkt optimaal te zullen profiteren van de crash van zijn grote concurrent Sébastien Ogier op de eerste dag.

Neuville heeft bijna veertig seconden voorsprong op de Ford van Elfyn Evans, terwijl Dani Sordo met zijn Hyundai nog steeds op een voorlopige derde plaats prijkt. Teemu Suninen (Ford) blijft druk zetten op de Spanjaard en volgt op negen seconden van Sordo als vierde. Toyota-rijder Esapekka Lappi bekleedt de vijfde plek in het algemene klassement.

Meeke in ziekenhuis

Na Hayden Paddon moest ook Citroën-rijder Kris Meeke vandaag na een hevige crash tijdens de twaalfde proef naar het ziekenhuis. De Brit heeft last van een pijnlijke rug en werd daarom voor checks overgebracht naar een hospitaal.

Morgen staan nog vijf ritten op het programma, waaronder een dubbele doortocht in ‘Fafe’.