Max Defourny staat in Silverstone voor het derde raceweekend van het 2018 Formula Renault Eurocup seizoen en kan bogen op een derde plaats die hij in de vorige race in Monza binnenhaalde.

Max Defourny kende een moeilijke start van het seizoen in Paul Ricard, maar herpakte zich in Monza met twee top-10 plaatsen, inclusief een podium dus. Nu gaat het richting Silverstone. Het laatste bezoek van Defourny aan het circuit, in 2017, zag een pole position maar door een defecte koppeling diende hij toen op te geven. Maar nog een jaar eerder, in 2016, haalde hij de hattrick: pole, snelste raceronde en zege, toen in de Formula Renault Northern European Cup.

Max kijkt dus positief de verplaatsing naar Silverstone. “Het was een goed gevoel om in Monza opnieuw op het podium te staan. Mijn tempo zat nog niet helemaal zoals ik het dit seizoen graag zou zien, dat weet ik. Maar ik moet me gewoon ontspannen en bekijken wat er komt. Vorig jaar stond ik hier op pole dus ik kan sterk voor de dag komen in Silverstone. Ik zal van bij de eerste sessie hard aan de slag gaan om mijn beste niveau te halen.

(foto: MB partners)