Deze rally van Portugal is verre van over… Iedere proef is er drama, in de KP6 deelden onder meer Andreas Mikkelsen, Kris Meeke en Mads Ostberg in de klappen. Vooraan nam Haydon Paddon weer de leiding en won Neuville maar liefst twee plaatsen. Neuville volgt als vierde op amper van 9,1 seconden van de leider. Caminha 2 was een vreselijke proef, met heel veel stenen en bovendien behoorlijk snel.

Na de problemen van Tänak en Ogier, de nummers drie en één van het WK, was het nu de beurt aan Andreas Mikkelsen, de nummer vier in de WK-stand om tijd te verliezen. De Noor werd het slachtoffer van zijn stuurbekrachtiging en zag behoorlijk af. Hij verloor meer dan een minuut. Vervolgens reed leider Meeke lek en de wedstrijd was weer helemaal open. De beste chrono was voor Thierry Neuville en Craig Breen, voor Suninen. Nu volgt de 27,54 kilometer van Ponte de Lima 2.