Komend weekend draait de nationale en internationale autosport op volle toeren. Zo vinden we in ItalIë de Europese NASCAR, die aan zijn tweede wedstrijd van het seizoen toe is, met als Leuvense vertegenwoordiger Stienes Longin. Op de omloop van Franciacorta wil Longin voluit gaan om zijn goede positie in het kampioenschap nog verder te verbeteren.

Ik ben enorm gemotiveerd om naar Italië te gaan en er een sterke prestatie neer te zetten“, aldus de zoon van Bert Longin. Stienes Longin startte het seizoen, midden april, in Valencia zeer goed, want Longin junior prijkt op de vierde plaats van de voorlopige tussenstand van de Europese NASCAR-series.Voor hem vinden we alleen regerend kampioen Alon Day, de tweevoudige kampioen Anthony Kumpen en nog een ex-kampioen, de Fransman Frédéric Gabillon. Schoon volk dus in de tussenstand voor Longin, die knap vierde staat op een totaal van maar liefst 30 rijders.

“Vorig jaar ging het in Franciacorta heel goed. Het zat daar qua gevoel op het circuit, tijdens de race echt bijzonder mee, dus waarom zou dat dit seizoen anders zijn? En als je die herinnering mee in je bagage neemt, dan wil je dat gewoon graag herhalen. Ik wil in Italië echt vechten voor het podium, maar het belangrijkste is het kampioenschap. Het NASCAR kampioenschap is er één met relatief weinig weekends, zes, geen 15 of 20, dus is iedere race eigenlijk van kapitaal belang. Het spreekt dan ook voor zich dat regelmaat loont en dat een steek laten vallen duur wordt afgerekend. Als het geluk wat aan mijn zijde zit, zie ik het ginder wel goed komen en zou ik met veel punten terug naar huis moeten komen.