Tijdens de eerste vrije training zette Valtteri Bottas de snelste tijd neer. De Mercedes-rijder reed in 1’18.148 het circuit de Catalunya rond, 0,849 seconden sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Die laatste reed op zijn beurt de snelste tijd in de tweede vrije training (1’18.259), de twee Red Bulls zaten hem op de hielen.

Na Bottas en Hamilton is het Sebastian Vettel (Ferrari) die het snelst ging in de eerste vrije training. De McLarens deden het goed met een zesde tijd voor Fernando Alonso en de negende tijd voor Stoffel Vandoorne. De wagens ondergingen namelijk een resem van updates voor de aanvang van de GP van Spanje.

In de tweede vrije training liggen de tijden van de top zes nog geen seconde uit elkaar. Ricciardo en Verstappen hijgen in Hamiltons nek, maar ook Vettel, Bottas en Raikkonen liggen niet ver achter. Stoffel Vandoorne reed de negende tijd.

Foto © F1