Volgend weekend is het weer tijd voor het WRC met de rally van Argentinië, de vijfde manche van het seizoen. De Zuid-Amerikaanse wedstrijd is populair bij rijders en fans, en vorig jaar was het Thierry Neuville die er in extremis een prachtige zege behaalde.

De Belg zal dit seizoen kunnen rekenen op een sterkere Hyundai i20 Coupé WRC, want Hyundai heeft een joker gebruikt om de motor van de motor sterker te maken en de auto beschikt ook over een aantal andere verbeteringen. Hyundai wil niet alleen Neuville helpen in zijn strijd tegen WK-leider Sébastien Ogier, maar het Koreaanse merk wil vooral zijn leidersplaats in het WK voor constructeurs behouden. Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen en Dani Sordo zijn de drie rijders voor Hyundai in Argentinië. Citroën heeft de C3 WRC ook verbeterd, onder meer op vlak van de achtertrein en het chassis.