Komende zondag staat op het Eurocircuit te Valkenswaard, Nederland, de tweede wedstrijd gepland waarbij de rijders punten kunnen scoren voor het Belgisch kampioenschap rallycross. En het Eurocircuit krijgt voor zijn eerste wedstrijd dit jaar een erg mooi deelnemersveld over de vloer.

Liefst 122 namen prijken er op de deelnemerslijst. Het gegeven dat de wedstrijd uiteraard telt voor het Nederlands kampioenschap en ook voor de BelNed-cup zal daar niet vreemd aan zijn. Verder is er ook de eerste manche van de SRX-cup 2018, is er de instapklasse RST, de 2CV-cross en zijn er de ondertussen vertrouwde buggy-klassen.

Beschouwen we even de reguliere rallycross-klassen dan zien we 15 rijders in de klasse Super1600. Steve Otzer, die met zijn Saxo de openingsmanche in Mettet won, mag zich dus alvast verwachten aan heel wat tegenstand met onder meer Davy Van Den Branden, Dennis Remans en Yves Teelen.

In de klasse Supernationals boven 2000cc zien we 17 deelnemers waarbij toppers als Kristof Bex en Luc Maris, beide met een Volvo S40, niet ontbreken. Onder meer Steve Volders is met zijn Ford Fiesta één van de overige tegenstanders die er alles aan zal doen  het Volvo-duo van de overwinning te houden.

Liefst 33 deelnemers zien we in de klasse Supernationals onder 2000cc waarbij zomaar een tiental rijders aanspraak kunnen maken op de overwinning. Met Martijn Vanhove (BMW 1M) is de winnaar van de eerste manche in Mettet ook weer van de partij terwijl Filip Baelus zijn Volvo C30 komt testen met het oog op de EK-wedstrijd half mei in Mettet.

Daarnaast zijn er ook nog de Supercar-rijders Johnny Verkuringen (Subaru) en Wil Teurlings (Volvo).

De timing voor zondag 22 april ziet er op de website van het Eurocircuit als volgt uit :

08.00 uur circuit open
09.00 uur vrije training
10.15 Rijdersbriefing
10.30 Aanvang wedstrijden

(foto J Dingenen)