De Belgische autosportfans kennen DRM Motorsport natuurlijk al. Sinds de oprichting in 2014 onderscheidt dit Brusselse team zich, onder leiding van Matthieu de Robiano, zowel in de European VW Fun Cup, de Belgian Gentleman Driver’s Club (BGDC), de 2PK Racing Cup, als in de Franse Peugeot 308 Racing Cup.

Tot vandaag concentreerde DRM zich als bedrijf, met succes, enkel en alleen op competitie. Maar in 2018 komt er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze groeiende onderneming, met de koppeling van een werkplaats aan een themaboetiek in de Brusselse Regio (op de Oscar van Goidtsnovenlaan, in Ukkel). « Bij de lancering van DRM Motorsport, vier jaar geleden, zijn we al begonnen met de renovatie van dit gebouw », vertelt Matthieu de Robiano, algemeen directeur van DRM. « Vandaag ben ik dan ook gelukkig om mijn klanten en medewerkers deze nieuwe infrastructuur te kunnen voorstellen. Ook al behouden we voor het ‘racing’-gebeuren een uitvalsbasis buiten de stad, toch bieden deze gebouwen voor DRM een prachtig uitstalraam, een heel aangenaam kader, en optimale werkomstandigheden ».

DRM Motorshop : een bijzondere plek met een aparte sfeer voor racepiloten en autosportfans

De combinatie van werkatelier en themaboetiek opent, onder de naam DRM Motorshop, eerstdaags haar deuren te Ukkel. Met een ruime showroom, aangename kantoren en een eigen atelier, biedt DRM Motorshop een volledig gamma in een uitzonderlijk kader.

Door een samenwerking met SPA Racing, stapt men in de showroom binnen in het universum van de autopiloot. « Met Pierre Sibille werk ik al jaren, en ook met Pierre Dupont kom ik uitstekend overeen », verduidelijkt Matthieu de Robiano. « Het partnerschap met SPA Racing, het bedrijf van deze beide heren, leek ons dan ook vanzelfsprekend. Deze samenwerking laat DRM Motorshop niet alleen ten volle genieten van de ervaring en de reactiviteit van SPA Racing, maar geeft ook toegang tot een grote voorraad van de beste merken. Zo werken we met OMP, Sparco, Bell, Stilo, Schroth, Simpson en de beroemde Michel Vaillant Art Strips ».

Toegang tot de showroom – in de buurt van de Hoogte 100 / Altitude 100 – kan alleen op afspraak. « Een unieke gelegenheid om onze klanten in de regio Brussel te bereiken, en hen een gepersonaliseerde service op maat te bieden », legt Pierre Sibille van SPA Racing uit. « Het is een groot genoegen om te kunnen samenwerken met Matthieu. De opening van zijn shop kadert perfect in onze drang naar uitbreiding van het cliënteel voor racingartikelen ».

Meer dan een showroom…

DRM Motorshop is zoveel meer dan een showroom. In de kantoren en de werkplaats staan wij u met raad en daad bij voor de restauratie, aanpassing of onderhoud van uw sport- of competitiewagens. « De afgelopen vier jaar hebben we de ‘Motorsport’-activiteit van DRM uitgebouwd », vervolgt Matthieu. « Ik heb me kunnen omringen met professionele kwaliteitstechnici. Vandaag kunnen we, met deze ploeg, in het volste vertrouwen, nieuwe diensten aanbieden aan eigenaars van prachtige wagens en wedstrijdbolides. Natuurlijk blijft de VW Fun Cup onze ‘Core Business’ en zijn we fier op het statuut van officieel dealer voor het Europees kampioenschap. Je kan één van onze VW Fun Cups “arrive & drive” huren voor een wedstrijd, een kampioenschap of een Track Day. Al onze VW Fun Cup zijn Evo3 (met 2.0L-motor van 170pk, sequenciële versnellingsbak), uitgerust met de laatste opties. We kunnen ook het transport van de voertuigen van onze klanten verzorgen, veilig in onze vrachtwagens of in gesloten aanhangwagens. We laden de wagens bij ons of bij u, en brengen ze naar de plaats van uw keuze…»

foto’s: Jon Verhoeft

 

Opendeurdagen en een tentoonstelling Art Strips (Michel Vaillant)
om te beginnen

Om iedereen de gelegenheid te bieden om ons te bezoeken, organiseren we opendeurdagen op zaterdag 24 en zondag 25 februari eerstkomend. U kan er de splinternieuwe infrastructuur van DRM ontdekken en de tentoonstelling van Art Strips van Michel Vaillant bezoeken. U zal er ook de wagens kunnen bewonderen die DRM Motorsport zal inzetten in het seizoen 2018.

Tegen die tijd zijn de sportieve plannen van DRM in première op de openingsavond immers reeds onthuld. En daar zijn enkele leuke verrassingen bij…

Meer informatie via info@drm-motorshop.be & www.drm-motorshop.be