Deze merkencup in het kader van het Duitse rallykampioenschap, de ADAC Opel Rallye Cup, heeft al geruime tijd heel wat uitstraling in de rallysport. Heel wat internationale toppers zijn dan ook uit deze cup gegroeid. Een blik op de deelnemerslijst leert ons dat deze competitie, die met allemaal identieke Opel Adam Cup wordt betwist, echt de place to be is voor heel wat jonge, Europese talenten.

Niet minder dan drie Belgen zullen er dit seizoen van de partij zijn en onder hen Arthur Kerkhove. Deze 21-jarige jonge leeuw, gaat op een bescheiden manier zijn nieuwe uitdaging aan, want hij weet erg goed dat zijn ervaring in de autosport beperkt is. “Eigenlijk is mijn eerste en voornaamste doelstelling om progressie te maken”, legt Arthur uit. “Het is eigenlijk al te laat om nog van een grote internationale carrière te dromen. Ik wil de zaken wel aanpakken zoals het hoort. Na de karting, mijn originele ervaring in de 4L Trophy als student, een race van 10 uur in de VW Fun Cup en meerdere wedstrijden met een Ford Escort MK2 in de categorie voor historische wagens, wil ik nu aan de slag met een moderne rallywagen. Ik ben op zoek gegaan en viel op de erg aantrekkelijke ADAC Opel Rallye Cup, die eigenlijk een van de weinige internationale competities voor jonge rijders is. Bovendien beschikt iedereen over echt gelijkwaardig, neen identiek materiaal. Dat sprak me aan en ik heb de stap dus gezet.”

Eerst ervaring vergaren

In de Opel Adam, zien we Arthur Kerkhove met Rutger Govaerts naast hem. “De samenwerking met mijn Hasseltse corijder is prima en we gaan veel zaken ontdekken zonder ons druk op de schouders te halen. De wagen wordt gerund door het team Lifelive van Yannick Neuville, de jongere broer van Thierry. Yannick, die zelf twee seizoenen in de Adam Cup reed, kent de wagen en dat maakt van hem een prima partner.”

Arthur Kerkhove reed nooit met een voorwielaangedreven rallywagen en hij ontdekt de auto tijdens de eerste manche op 2 en 3 maart, met name de ADAC Saarland-Pfalz Rallye, in St. Wendel. “Geen sprake van een pronostiek, want ik wil vooral ervaring vergaren en kijken waar ik sta tegenover de enorme concurrentie”, gaat Kerkhove verder. “We gaan niet lopen voor we kunnen stappen en voor Rutger en voor mij geldt dan ook plezier beleven, stilaan het ritme verhogen en zoveel mogelijk kilometers rijden…”

Arthur Kerkhove is dus klaar voor een volgende stap in zijn autosportcarrière, maar ook zijn studies automechaniek in Kortrijk blijven belangrijk!