De eerste editie van de 24-uurs race werd door de RACB georganiseerd als een “Grand Prix d’Endurance” in 1924, en groeide over de jaren heen. De moderne versie van de “24 uur” dateert eerder van 1964. Initieel was het een race voor toerwagens. In 2001 werd er afgestapt van dat concept toen de SRO Motorsports Group de wedstrijd op hun kalender zette voor het FIA GT Championship. Sedert 2011 is de race het vlaggenschip van de Blancpain GT Series, en sinds 2016 eveneens van de Intercontinental GT Challenge.

Het nieuwe logo luidt een feestelijke 70ste editie in. Op het programma staan uiteraard de traditionele parade naar het centrum van Spa, maar op het circuit zelf zullen er ook vele tentoonstellingen lopen en zullen vele voormalige winnaars en legendarische wagens de geschiedenis doen herleven. Buiten de etmaalrace zal er een nevenprogramma lopen met Formula Renault Eurocup, FIA Formula 3 European Championship, Lamborghini Super Trofeo en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.