In 2017 liet Dennis Degroote zich al meermaals opvallen in de regionale rally. Logisch dan ook dat de verwachtingen in 2018 hoger zullen liggen. Dennis Degroote stelde dan ook samen met copiloot Wander Willemyn en hun sponsors een programma samen dat vooral rond het VAS regionale rallykampioenschap zal draaien.

Onze eerste wedstrijden zullen ASAF rally’s zijn. Die zijn er ter voorbereiding van Moorslede. We beschouwen dat als onze thuisrally en willen daar graag eens schitteren“, aldus Dennis. Voor het overige wordt er gemikt op een goede klassering in het VAS kampioenschap, of waarom niet: de regionale titel? “Maar laten we daar pas op terugkomen later in het seizoen…”
“De Waalse rally’s leren ons ook beter omgaan met de nota’s“, vult Wander Willemyn aan. “De zichtbaarheid in de ASAF rally’s is anders dan bij ons in West-Vlaanderen. Je hebt er al eens meer blinde bochten, holle wegen… Dan moet de rijder de copiloot vertrouwen en rijden op de nota’s. In West-Vlaanderen kennen we de wegen uit ons hoofd en wordt er al eens op het zicht gereden.

“We zouden graag willen schitteren in Moorslede”

De Lancer EVO kreeg ondertussen een nieuwe livery en werd al getest bij terugkeer uit de ateliers van de Nederlandse EVO specialist Van Hoof. Gedurende het seizoen wordt het onderhoud gedaan door Lorenzo Bossu.

In het oog houden dus, dit ambitieuze team uit Passendale, al zal Moorslede al dadelijk een harde noot worden om te kraken. Steven Dolfen (DS3 R5) en Steve Bécaert (Evo?) zullen er ook al aan de start staan en geruchten gaan dat ook de familie Van Hoof en hun zeer krachtige EVO’s aan de start zouden staan…

Programma 2018

18 februari :
Boucles Claviéroises (ASAF)
4 maart :
Rallysprint L’ Homme (ASAF)
11 maart :
Rallysprint Van Moorslede (VAS)
7 april :
TAC rally (BRC)
6 mei :
Monteberg rally (VAS)
27 mei :
ORC rally (VAS)
9 juni :
Wervik rally (VAS)
8 juli :
TBR rallysprint (VAS)
12 augustus :
rally van Staden (VAS)
26 augustus :
Shortrally van Kasterlee (VAS)
31 aug- 1 sept :
Omloop van Vlaanderen (BRC)
20 oktober :
Hemicuda (VAS)