“Het seizoen 2017 was goed gevuld, met organisaties in rittensport, classic, een rally, een slalom en voor het eerst in meer dan 20 jaar, ook opnieuw een sprintwedstrijd. Tel daarbij nog de opendeurdagen in de rallycross, de oldtimerritten en ritten die door de clubs werden ingericht, en we komen tot een zeer gevulde kalender”, opende Kris Peeters op de viering van PAK Antwerpen. “De samenwerking tussen de clubs siert onze provincie en daar mogen we terecht fier op zijn. Niet enkel tussen de clubs maar ook tussen de verschillende provincies zien we veel samenwerking. Clubs uit Antwerpen, Brabant en Limburg werken met elkaar samen om elkaars organisaties te ondersteunen.”

Het orgelpunt van de avond was de kroning van de algemeen provinciaal kampioen voor Antwerpen. Dat werd Luc Van den Bogerd, de kampioen in de Regularity, die eveneens nog resultaten konden voorleggen in de rittensport . Naast hem op het eindpodium stond zijn copiloot Benny Nuyts, die dus eveneens Regularity kampioen is maar in het provinciaal kampioenschap algemeen op de tweede plaats terecht kwam.

2018 met ‘Slalom van Arendonk’ en ‘Sprint van Rijkevorsel’ ?

De Slalom van Balen gaat dit jaar niet door maar er is opvolging voorzien. Het was door de uitbreiding van de bedrijvigheid op de industriezone praktisch niet meer haalbaar om de slalom daar te houden. Maar op op zondag 10 juni zal er waarschijnblijk de slalom van Arendonk komen, op het industrieterrein.
Daarover werden gisteren (2 februari) gesprekken gestart. Dit kan de komende weken waarschijnlijk met zekerheid worden medegedeeld. Verder bestaat de mogelijkheid dat er een tweede “sprint” komt, in navolging van de Titanic Sprint. De volgende uitgave van de Kempenrally komt er pas in 2019 en dus bekijken we of we een sprintwedstrijd kunnen houden op een gedeelte van het parcours in Rijkevorsel. Daarover later ook uitsluitsel. Op Glosso staan er onder voorbehoud nog twee wedstrijden van het nationale Rallycross kampioenschap op het programma. Autosport zit in Antwerpen duidelijk in de lift.

Glaasje op… dan toch maar niet rijden!

Voor de rijders komt er ook een nieuwigheid. Op elke VAS wedstrijd zal er dit jaar een alcoholcontrole worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat iedereen dient te blazen op een bepaalde wedstrijd, of het kan zijn dat er steekproeven zullen worden gehouden. Maar de zekerheid is dat er controles zullen zijn! Bij deze is men gewaarschuwd…”