Volgende week start het WRC-seizoen met de traditionele Monte-Carlo en tegelijkertijd is men in Zweden hard aan het werk voor de tweede proef van het WK. De rally van Zweden vindt plaats van 15 tot 18 februari en de organisatoren maakten vandaag hun deelnemerslijst bekend met 67 deelnemers. Daarbij ook één volledig Belgisch team en twee Belgische corijders.

WRC vol huis

In WRC zien we drie M-Sport Ford Fiesta, met Sébastien Ogier, Elfyn Evans en ook Teemu Suninen, die aan zijn eerste van acht wedstrijden in WRC begint. Herhalen we dat de jonge Fin ook in de Monte-Carlo rijdt, maar met een Ford Fiesta R5. Bij Toyota Gazoo Racing zien we de vaste drie namen, met name Jari-Matti Latvala, Ott Tänak en Esapekka Lappi. Hyundai Motorsport zet zijn i20 Coupe WRC dan weer in voor uiteraard Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen, en Hayden Paddon. Drie Citroën C3 zien we in handen van Kris Meeke, Craig Breen en Mads Østberg. Private WRC (Ford) zijn er voor Lorenzo Bertelli, Henning Solberg en Yazeed Al-Rajhi.

Twee Belgische co’s

Pieter Tsjoen, naast Kevin Abbring in een Ford Fiesta WRC 2 en Martijn Wydaeghe in een andere Fiesta R5, naast de Italiaanse Tamara Molinaro, maken eveneens de verplaatsing naar Zweden.