F3 toppers naar GP3

ART tekende voor het 2018 GP3 seizoen de Rus Nikita Mazepin. Hij zal er naast nieuwbakken Ferrari Academy Driver Callum Ilott rijden. De 18-jarige Rus reed vorig seizoen in de FIA F3 met het team Hitech.
Het valt te bekijken of de gemoederen niet al te zeer zullen verhitten binnen ART, want in 2016 was er een veelbesproken aanvaring tijdens een FIA F3 wedstrijd in Budapest, waarbij de Rus Ilott te lijf ging in de paddock. De FIA nam toen geen sanctie. Benieuwd of ondertussen alles vergeten en vergeven is….

  • Het Prema team haalde de Rus Robert Shwartzman aan boord voor het 2018 FIA Formula 3 European Championship. De 18-jarige uit St-Petersburg werd recent binnengehaald in de Ferrari Driver Academy en reed in 2017 de Eurocup Formula Renault 2.0 series. Hij maakte zijn debuut in 2014 in het Italiaanse F4 kampioenschap.
  • Carlin tekende voor 2018 dan weer Devlin De Francesco, een 17-jarige Canadees die eerder al voor het team reed in de Euroformula Open en eerder zijn debuut maakte in de Britse F.4
  • De kalender van het Britse F3 kampioenschap is uit, met één afspraak op Spa-Francorchamps
    2 april – Oulton Park / 29 april – Rockingham / 27 mei – Snetterton / 10 juni – Silverstone / 22 juli – Spa-Francorchamps / 5 augustus – Brands Hatch / 23 september – Donington / 14 oktober – Silverstone
  • Billy Monger, de jonge Britse rijder die beide benen verloor in een ongeval in de British F4 op Brands Hatch vorig seizoen, heeft te kennen gegeven dat hij naar de racerij wil terugkeren. Monger zei een ontmoeting te hebben gehad met de FIA, waarbij hij werd ontvangen door Jean Todt, en dat een terugkeer mogelijk is met een speciaal klaargemaakte wagen. Monger hoopt in 2018 zijn debuut te maken in de Britse F3.

(foto: Prema)