Daar is hij dan eindelijk! Vandaag maakte BORA (Belgian Off Road Association) de kalender bekend voor het Belgische Rallycrosskampioenschap van 2018. En die kalender oogt afwisselender dan ooit. Dat is mede te danken aan de terugkomst op nationaal niveau van het Glosso-circuit te Arendonk.

Dat BORA voor het nationale rallycross opnieuw  het Glosso-circuit kan opnemen in zijn kalender is uiteraard een ferme opsteker voor Staf Meulemans (voorzitter Glosso) en de zijnen. In augustus volgend jaar staat de eerste nationale wedstrijd sinds lang op Glosso gepland.

Nog opvallend, de seizoensopener staat reeds eind februari gepland met een manche op het Circuit Jules Tacheny te Mettet en Maasmechelen krijgt slechts twee BK-wedstrijden. En 23 september krijgt de BK-wedstrijd te Arendonk bezoek van het Duitse kampioenschap.

De BK kalender 2018 ziet er als volgt uit :

25/2 Mettet (Circuit Jules Tacheny)
22/4 Valkenswaard (Nederland, Eurocircuit)
17/6 Buxtehude (Estering, Duitsland)
8/7 Maasmechelen (Duivelsbergcircuit)
19/8 Arendonk (Glosso-circuit)
23/9 Arendonk (Glosso-circuit), met Duits kampioenschap
7/10 Maasmechelen (Duivelsbergcircuit)

Voor het overige zijn er onder BORA-vlag nog drie extra wedstrijden buiten kampioenschap op het Duivelsbergcircuit, en dat op 4 maart, 5 augustus en 9 september. Vermoedelijk tellen die wedstrijden mee voor de Belned-Cup, een onofficieel “kampioenschap” dat dan zijn derde opeenvolgende jaar ingaat.
Daarnaast is er uiteraard nog de WK-wedstrijd te Mettet tijdens het weekend van 12 en 13 mei.