De kwalificatiefase is ondertussen voorbij in de NASCAR play-offs en volgende week is er dan de grote finale op de ovaal van Homestead, Florida. In de wedstrijd in Phoenix moest er nog één plaatsje worden toegekend voor deze finale. Twee kandidaten elimineerden zichzelf. Chase Elliot (Chevrolet) had na een aanvaring in Martinsville nog een eitje te pellen met Denny Hamlin (Toyota), die de zaken in Phoenix goed in de hand leek te hebben. Maar beide mannen kwamen elkaar tegen op de piste en Elliot bedacht Hamlin met een koekje van eigen deeg: een duwtje tegen de muur, lekke band en een crash even later. Hamlin mocht een kruis maken over zijn titelambities. Jimmie Johnson (Chevrolet) had een ongeval op eigen houtje en verdween ook uit de race.

Matt Kenseth (Toyota) pakte uiteindelijk de zege voor Elliott, en dat betekende de uitschakeling voor deze laatste. Het was immers Brad Keselowski (Ford) die net genoeg “play off points” verzamelde om als vierde man naar de finale in Florida te gaan. De NASCAR kroon voor 2017 zal dus een strijd worden tussen Brad Keselowski (Ford Penske Racing), Kyle Busch (Toyota Gibbs), Kevin Harvick (Ford Stewart Haas) en Martin Truex Jr (Toyota Furniture Row)

foto: nascar.com