Autostal Groeninghe springt dit jaar mee op de kar van de Warmste Week van radiozender Studio Brussel en zal tijdens het weekend van de rally proberen om de rijders, de teams en de vele rallyliefhebbers warm te maken om een kleine bijdrage te leveren. De keuze viel op Het Ventiel uit Hulste, een organisatie die werkt rond jongdementie.

De “6 uren van Kortrijk” kozen om een laagdrempelig en sociaal evenement te maken waarbij we alle Kortrijkzanen wilden betrekken. Alles is gratis, de klassementsproeven, de servicezone, onze grote tent. Meer zelfs, ieder jaar zorgt Autostal Groeninghe voor een flitsend, gratis optreden. Daarnaast willen we ook nog iets teruggeven. Denk maar aan onze steun voor de stichting Luka Hemelaere, de schenking van koude schotels aan Poverello, de samenwerking met de Lions Club in Moeskroen,…
Woordvoerder Sandro Delaere. “Enkele weken geleden werden we eerder toevallig gecontacteerd met de vraag of wij iets deden rond de Warmste Week. te vatten. We namen meteen contact op met de mevrouw die ons de suggestie doorstuurde en
vroegen of ze een idee had. Ze noemde “Het Ventiel”, een organisatie die werkt rond jongdementie.”
“Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven. Veel dingen lukken niet meer en mensen raken in een sociaal isolement. Dit willen we doorbreken met “Het Ventiel””, aldus de organisatie. “Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy. “Het Ventiel” biedt ook groepsactiviteiten aan Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.”

Er is trouwens een duidelijke link met de rallysport want de echtgenoot van de vrouw die ons contacteerde is een echte rallyfan en zelfs oud-mecanicien van Paul Lietaer. Vorig jaar bezocht hij ons evenement vanuit zijn rolstoel. Volgens zijn vrouw genoot hij met volle teugen van ons evenement. Een opsteker, want we dragen toegankelijkheid hoog in het vaandel. “We zullen een grote spaarpot plaatsen aan het onthaal en regelmatig eens rondgaan. We hopen dat ook de piloten en co-piloten bij hun passage over het podium eens aan ons, en vooral aan “Het Ventiel” denken. Het zou leuk zijn mochten alle piloten een duit in het zakje doen”, aldus Delaere. De “6 uren” is en blijft zoals gezegd volledig gratis, dus zou Autostal Groeninghe het uitermate
appreciëren als ook de rallysupporters hun warmste rallyhart tonen op 25 en 26 november.