In de Rally van Letland is het de Rus Nikolay Gryazin die op een Skoda Fabia R5 de debatten leidt. Hij heef tna afloop van dag 1, en zeven klassementsproeven, een voorsprong van seconden op de Ford Fiesta van de piepjonge Kalle Rovanpera

Inde beginfase van de wedstrijd was het voor Gryazin stuivertje wisselen met die andere Rus, Aleksey Lukyanuk die met de Ford Fiesta R5 snel onderweg was. Maar Lukyanuk liep tegen een probleem aan. “Ik had een elektrisch probleem met het gaspedaal. We dienden de electronica op de wagen te resetten en dat nam wel twee of drie minuten in beslag. Ik duwde op het gas en er gebeurde nbiets… Een heel gevaarlijke situatie.” Op KP6 zou de opgave volgen.

Is Kajetanowicz definitief op weg naar een nieuwe titel?

Dat was allemaal in het voordeel van de Poolse regerende kampioen, Kajetan Kajetanowicz, die met de Lotos Ford Fiesta R5 nu een derde plaats bezet. Hij is nu quasi zeker onderweg naar een derde Europese titel, vooral nadat de Portugees Bruno Magelhaes zijn Fabia R5 aan de kant moest laten nadat hij ook op KP6 van de baan ging.

Von Thurn und Taxis tenslotte, staat met de Skoda Fabia R5, en bijgestaan door onze landgenoot Bjorn Degandt,voorlopig op een mooie 8ste positie.

Morgen worden in Letland de resterende 6 proeven van de rally afgewerkt.

(foto: fiaerc)