Het krediet van het FIA WEC is stilaan opgebruikt. De wedstrijd in Austin, Texas, verliep in LMP1 allesbehalve spannend en op acht minuten van het einde schonken Jani-Lotterer-Tandy de zege aan hun teamgenoten bij Porsche, Bernhard-Bamber-Hartley, uiteraard met het zicht op de titelkansen van de winnaars van Le Mans. Dubbel voor de beide 919 Hybrid dus, met op de derde plek de TS050 Hybrid van Buemi-Sarrazin-Nakajima.

Signatech-Alpine behaalde een eerste seizoenszege in LMP2 met de A470 van Lapierre-Menezes-Negrao. De beide Vaillante Rebellion van Beche-Heinemeier Hansson-Piquet Jr en Canal-Prost-Senna namen de rest van de podiumplaatsen in. AF Corse won de GTE Pro met Ferrari 488 GTE van Calado-Pier Guidi, voor de Porsche 911 RSR van Christensen-Estre. Dalla Lana-Lamy-Lauda wonnen in een Aston Martin de GTE Am.