Autosport is een passie. En soms wordt er voor een passie een hoge prijs betaald. Dat was het geval in de afgelopen Historic Grand Prix in Zandvoort. Tijdens de race voor de Formula 1 Masters, een categorie met F1 racewagens uit de jaren 70, ging de Franse gentleman-driver David Ferrer van de baan in de Luyendyckbocht, de laastest bocht voor de start-finish. De rode March uit 1970 viel bij de klap uit elkaar, voortrein en achtertrein lagen verspreid over de baan. De hulpdiensten waren vrijwel meteen ter plaatse en Ferrer werd na reanimatie afgevoerd naar het hospitaal. Maar het leed was geleden want later kwam ht bericht dat Ferrer overleden was. Er kwam een statement van de organisatie:
‘Directie en medewerkers van het Circuit Zandvoort en de Historic Grand Prix zijn in kennis gesteld van het feit dat de Franse rijder David Ferrer op 62-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Aan familie en vrienden van David Ferrer betuigen we onze innige deelneming.’