De negende manche van het WK Rallycross werd gewonnen door de Zweed Johan Kristoffersson met zijn VW Polo, zijn vierde zege op rij reeds. Daarnaast kwamen in actie : de klasse RX2 en de klassen EuroRX Super1600 en EuroRX Supercars. Naast de diverse kampioenschappen was er in het Franse Lohéac tijd om terug te blikken naar 50 jaar rallycross waarbij een aantal retro-wagens over het circuit werden gestuurd. Blikvanger was de Citroën BX waarmee de Fransman Jean-Luc Pailler in 1993 kampioen werd. Verder vlogen er jachtvliegtuigen over en was er op vrijdag een parade. Ook noteerden we het rallycross-debuut van DTM-piloot Nico Muller bij het team EKS van Mattias Ekström, die andere DTM-piloot. Dat debuut krijgt extra aandacht in de fotoselectie waarmee we u laten terugblikken op deze WK-ronde. Onze twee landgenoten, Michael De Keersmaecker en Guillaume De Ridder, die tijdens deze manche meereden, mogen ook niet ontbreken.