SRO heeft bevestigd dat de 10 Uur van Suzuka volgend jaar de Aziatische race wordt in de Intercontinental GT Challenge van 23 tot 26 augustus. De wagens van zowel FIA GT3 als GT300 en ST-X kunnen deelnemen in de Pro, Pro-Am en Am categorieën. Er is ook een apart podium voor de teams met minstens twee Japanners. Producenten kunnen enkel punten verdienen voor de Intercontinental GT Challenge, en niet voor de Super GT of Super Taikyu kampioenschappen.

Grote Japanse namen zoals Honda met de nieuwe NSX en Nissan met de 2018 GT-R Nismo hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd. Europese producenten worden ook verwacht deel te nemen, en Lamborghini is de eerste om die verwachting waar te maken. Pirelli zal zorgen voor de banden als officiële partner van SRO.

Een gratis welkomstevenement staat op het voorprogramma op donderdag 23 augustus. Vrijdag zijn er testsessies en op zaterdag zijn drie kwalificaties gepland gevolgd door een super pole met de 20 snelste rijders. De race begint om 10u30 op zondag.

Foto: SRO