Niets kon de Nederlandse armada tegenhouden in de Short Rally van Kasterlee. Piet Van Hoof schreef er de zege op zijn naam met zijn Mitsubishi Lancer Evo IV. Hij gaat zijn neefje Sander Van Hoof (Lancer Evo X) en zijn landgenoot Hein Jonkers (Evo VI) voor.

Aan de voet van het podium strandt Mats Van Den Brand, die met de BMW M3 de klasse “Youngtimer” won. Eerste Belg werd Tom Van Rompuy, 7de met de BMW M3 en tweede bij de Historics en Youngtimers. Eddy Vandevelde bevestigde al het goede dat we al van hem vermoedden met een mooie 8ste plaats algemeen in zijn Evo X. Eerste Oldtimer werd Ronny Declerck op de Opel Ascona op de 12de plaats.

En tenslotte was er Stefaan T’Joens, die het met de Renault Clio deze keer moest afleggen de BMW 325i E30 van de Nederlander Rob Verhees voor de winst in de Divisie 1-2. Maar de Nederlanders pakken geen punten in het VAS kampioenschap en dus volstond dat voor T’Joens om zijn 7de opeenvolgende (!) VAS-overwinning. Dat maakt dat Stefaan T’Joens, zoals steeds bijgestaan door Olivier Balcaen, nu al zeker is van de titel VAS kampioen Divisie 1-2!

(foto: W. Bouchez)