Op 6 augustus hebben enkele studenten van de TU Delft deelgenomen aan de Supercar Challenge in Assen. Niets speciaals zou u denken, maar ze deden dat voor de eerste keer in de geschiedenis van autosport met een bolide die rijdt op… waterstof. Bovendien is het de eerste keer dat een studententeam heeft deelgenomen aan de race.

Het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing heeft de blauwe racewagen met naam Forze VII zelf gemaakt met de hulp van een team van ongeveer vijftig leden. De race verliep moeizaam bij de start, maar eens de wagen op gang kwam, moest de Forze VII niet onderdoen voor de benzinewagens.

“Dit is een unieke prestatie, voor het eerst deelnemen in een conventionele raceklasse met een waterstof-elektrische raceauto. Bizar dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen. Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken”, laat team manager Mats Dirkzwager weten op de website van Forze Delft.

Klik hier om meer te weten te komen over de Forze VII

Foto’s © Forze Delft