Een van de weinige Belgische zegekandidaten die het gisteren niet tot de Super Pole van de 24 Uur van Spa kon schoppen, was Audi-rijder Dries Vanthoor. De teamgenoot van Le Mans-winnaars Marcel Fässler en André Lotterer kwam… vier duizendsten van een seconde tekort om vanavond mee te strijden voor de pole positie voor de grootste GT-race ter wereld.

“Natuurlijk ben ik wat gefrustreerd, vooral omdat het er lang naar uitzag dat we ons ticket voor de Super Pole in handen hadden en het verschil uiteindelijk zo miniem is”, geeft de Belgian Audi Club-rijder toe. “Aan de andere kant is en blijft dit een 24 uursrace en is de startplaats dus slechts van relatief belang. We moeten dit weekend snel en constant zijn, uit de problemen blijven en geen strategische fouten maken wanneer de hemelsluizen open gaan. Dat zal beslissen over winst en verlies.” 

De jonge Limburger start dit weekend niet op een officiële Audi R8 LMS GT3, al moet dat in de praktijk toch met een korreltje zout genomen worden. Vanthoor jr. mikt dus meer dan ooit op de overwinning in de 69ste editie van de 24 Uur van Spa.

Foto © SRO/VSA