Al tien seizoenen lang is het RACB National Team op zoek naar de meest talentvolle jonge Belgische rijders, om ze te helpen de internationale autosportladder te beklimmen. Deze filière gaf onder andere Stoffel Vandoorne de gelegenheid zich te ontplooien. Een uitzonderlijk succes, waardoor onze landgenoot vandaag de dag in een van de meeste prestigieuze F1-teams de teammaat van Fernando Alonso is. Tijdens de volgende maanden organiseert het RACB National Team een nieuw Stuurwiel in de eenzitterij, om zo de volgende Belg te vinden die in de voetsporen van Stoffel Vandoorne zal treden. En als u dat nu eens was?

Sinds enkele seizoenen kent de Belgische autosport op internationaal vlak een uitzonderlijk succes. In die mate zelfs dat ons land een vertegenwoordiger in de Formule 1 heeft, en ook een in het wereldkampioenschap rally. Zowel Stoffel Vandoorne als Thierry Neuville zijn rijders wiens talent door het RACB National Team werd ontdekt. “Toch willen we niet op onze lauweren rusten”, stelt Geoffroy Theunis, general manager van het RACB National Team. “Integendeel zelfs. We willen van het enthousiasme rond de aanwezigheid van Stoffel Vandoorne in de F1 gebruik maken om een nieuw, jong en Belgisch talent te ontdekken. Daarom organiseren we tijdens de volgende maanden een eenzitter-Stuurwiel, om zo een nieuwe ruwe diamant te ontdekken die op de internationale circuits kan schitteren.”

Om te proberen in 2018 lid te worden van het RACB National Team moet een kandidaat over de Belgische nationaliteit beschikken en geboren zijn tussen 1 april 1999 en 1 april 2003. Ervaring in de autosport is niet noodzakelijk.

De selectie zal in drie stappen verlopen.

Q1: op 6, 9 en 13 september wordt er een test op simulator afgewerkt. Elke kandidaat heeft drie pogingen, een inschrijving kost 10 euro per poging.
Q2: de auteurs van de 24 snelste tijden op de simulator worden op 27 september 2017 samen met de zes best gerangschikte rijders van de Belgische kartkampioenschappen opgeroepen om op een nog te bepalen circuit het beste van zichzelf te laten zien met een twee- en viertakt-kart.
Q3: De zes laureaten van Q2 nemen het in november 2017 (precieze datum en plaats nog te bepalen) tegen elkaar op met een F4 van de Auto Sport Academy.

Na afloop van deze selectie wordt de laureaat opgenomen in het RACB National Team en zal hij of zij dankzij de steun van Renault België-Luxemburg een heel seizoen in het Frans kampioenschap F4 kunnen afwerken.

“Zo kan een jonge rijder voor maximum 30 euro in de voetstappen van Stoffel Vandoorne treden, want ook hij zette zijn eerste schreden richting Formule 1 in deze eenzitters”, besluit Geoffroy Theunis.

Infos en inschrijvingen:
www.racb.com of via facebook.com/RACBNationalTeam.
Tel: 02/287.09.60